Om oss

Kongliga Flygsektionen är en ideell förening för studenter som studerar farkostteknik eller simuleringsteknik & virituell design vid Kungliga Tekniska Högskolan. Flygsektionens medlemmar kallas flygare och bär traditionsenligt B-Frack till alla festligheter.

Flygsektionen föddes den 11 september 1969 då hönan agda steg ner till borgårdens nordvästra hörn och lade ett ägg. Från den gamla Skeppssektionen kläcktes en ny flygande fågel. Flygsektionens färg är ”vackert mörkblå” och dess bokstav är T eftersom att T kommer efter S i alfabetet. Varje medlem bär sektionssymbolen: Det Bevingade skrovet på ryggen av dess B-Frack och visar upp det stolt.

Våra undergrupper

För fullständig information om sektionen och dess poster, läs Praxis.

FARMEN

Är Flygsektionens arbetsmarknadsenhet. FARMEN består av tre egna undergrupper som leds av ARMA. Undergrupperna i FARMEN är Corporate Relations, FARMENs Eventgrupp samt Marketing.

ARMA väljs om varje år på sektionsmöte 3. Resterande medlemmar rekryteras av ARMA. Läs mer här.

Kongliga Flygsektionens Klubbmästeri (KFK)

Driver Flygsektionens pub Arquen som ordnar många event varje år. KFK leds av Klubbmästarna, som ansvarar för och organiserar verksamheten med hjälp av sina Skippers. Besök Arquen’s hemsida eller KFK’s Instagram för mer information.

För att få arbeta i baren och få mer information om hur man kommer med i klubbmästeriet så kontaktar man Klubbmästarna.

Internationella gruppen

Arbetar för att göra det lättare för internationella studenter att bli en del av Flygsektionen och leds av Integr. Anordnar och deltar i aktiviteter för dem internationella studenterna.

Samarbetar med THS kring dem internationella mottagningarna.

LedningsGruppen

Är Flygsektionens verkställande organ. Detta innebär att i LedningsGruppen sitter de poster som sköter verksamheterna på Flygsektionen. Medlemmarna i LedningsGruppen är Vice Ordförande, KBM, Lokalansvarig, Sture, Mottagningsansvarig, Info, Arma och SNO. Samtliga medlemmar väljs under sektionsmöte 3. LedningsGruppen har ingen bestämmelserätt men är operativt ansvarig. Läs mer här.

Socialarbetaren

Anordnar icke-alkoholrelaterade sociala aktiviteter för sektionensmedlemmar. Ex. Bullbakning på Kanelbullens dag, Pepparkaksbakning vid Jul, Brännboll, Brädspel, Matlagning, Pulkaåkning, Skridskoåkning.

Besök Socialarbetarens Instagram för mer information.

Styret

Är Flygsektionens styrelse som ser till att den löpande verksamheten följer verksamhetens stadgar. Utöver detta har Styret flera uppgifter som nämns i Flygsektionens stadgar. Styret håller i de 4 sektionsmöten som hålls per år, nØllegasquen, Mutmiddagen, Kjölswynpuben, Kjölswynsmiddagen och Funkisgasquen.

TAKEOFF

Är namnet på Flygsektionens årliga arbetsmarknadsmässa och gruppen som sköter hand om den. Läs mer här.

Valberedningen

Ansvarar för infångningen av nya kandidater till poster på sektionen. Består av 6 Valfångare, hälften tillsätts på SM4 och andra hälften på SM2. På så sätt har man alltid en sammansättning av 3 erfarna och 3 nykläckta valfångare i valberedningen varje halvår.

Qurlinglandslaget

Är dem som tar hand om vår kära sektionslokal T-Centralen, under ledning av Lokalansvarig. Dem städar och fixar, köper in det som behövs för att hålla vår lokal hemtrevlig. I gengäld får man vara med på tackfester samt får gratis fika under studiedagar! Sjukt värt!