Hexmästare

Hexmästare Viggo Hamberg


hexmastare@t.kth.se

Hej, jag heter Viggo och jag är T-19, min post är Hexmästare!
Min post är ansvarig för evenemang på sektionen utöver den reguljära barverksamheten. Detta inkluderar gasquer (sittningar) men även andra evenemang, som baler och annat roligt. Utöver det egna arbetet med att se till att det inte finns en brist på Qul på Flyg så har även häxmästaren en undergrupp där varje medlem har ett stort ansvar för egna större evenemang. Undergruppen består bland annat av:

BalSam – Balsam ansvarar för att organisera Flygsektionens bal. För de som inte vet vad som skiljer en Bal från en vanlig Gasque så är den stora skillnaden finheten. Baler är lite som i Askungen, en fin tillställning med finare mat och finast kläder av alla sittningar. Detta stora arbete brukar BalSam inte göra ensam utan görs i samarbete med dennes egna undergrupp Schampoo samt med vägledning av Hexmästaren.

Kute – Kutes syfte är att se till att Flygsektionens medlemmar aldrig törstar efter sill. Mer praktiskt vad detta innebär är att Kute arrangerar de sillisar som sker under året. Antalet sillisar som sker varierar men några är återkommande varje år och utöver dessa så har Kute fritt fram att förse sektionen med sill! (för de som är ”out of the loop” så är en sillis en sittning där det äts sill)

Ingela ”Pling” Forsman och Christer Björkman – Pling och Christer ansvarar för att arrangera sektionens i särklass mest musikaliska evenemang, Flygsektionens Inrikes SångarTäfvlan, även känd som IST. IST är Flygsektionens egna musiktävling där sektionsmedlemmar framför originell musik för sektionen att njuta av och precis som i SVTs egna lilla musiktävling så får vinnaren en tjusig vandringstrofé samt äran att kunna kalla sig för vinnare av IST!

Som det märks så är hexmästeriet väldigt spritt i sina arbetsområden, det undergruppen har gemensamt är egentligen endast att de i viss mån planerar evenemang. Ett större samarbete mellan hela gruppen är ett av de verksamhetsmål som jag jobbar med detta år! Det bästa med min post, som även kan vara det sämsta, är att posten fortfarande är väldigt ny och därav fortfarande håller på att finna sin plats. Detta gör att det är väldigt fritt arbete med ens egna evenemang. Det jag ser fram emot att få gjort under detta år är att se till att allt som ska ske gör det men främst att etablera postens plats mer i sektionen, exempelvis via nya evenemang! Under denna vår jobbade jag heltid med ett stort studentevenemang kallat Quarnevalen som tog mycket mer tid än väntat, så inför denna höst ser jag verkligen fram emot att kunna ge allt för Flyg!

Varför ska man engagera sig i Flygsektionen? Det korta svaret är att det är ofantligt kul! Att plugga Farkostteknik är (minst) fem långa år av studier, det sektionen ger i det är en fantastik gemenskap som gör studietiden rolig och gör campus till inte bara en pluggplats men även en plats för att umgås med sina polare och ha den bästa tiden av sitt liv. För mig så har sektionen gett mig minnen och vänner för livet och gjort alla år av studier uthärdliga! Mitt störta tips för någon som pluggar är att ge studentlivet en ärlig chans för det är det roligaste jag gjort i mitt liv!

Hexmästeriet

Vårbalen 2022

Håll koll på när eventen äger rum

IST på Facebook

Länk till IST

Kommande event kan du hitta i eventkalendern här på hemsidan

Loggan för IST