Medlemskap

Flygsektionen är sektionen för dig som läser Farkostteknik eller ett av de mappade masterutbildningarna till programmet.

Osäker på tillhörighet? Klicka här för att se om du tillhör oss.

Inte redan medlem?
GÅ MED NU!

Dina förmåner

Här är några av de förmåner du har som medlem i Flygsektionen och THS:

Förutom att få alla dessa förmåner så stödjer du Flygsektionen och hjälper de studenter som aktivt arbetar med studentlivet på KTH

Engagera dig?

Vad kul att du har hittat hit! Innebär det att du är sugen på att engagera dig inom någon post på Flyg? Det finns väldigt mycket olika saker du kan sätta dina tänder i! Du kan engagera dig inom en speciell post så kallade Funktionär eller vill du hellre stå i baren som medlem i KFK eller har du fått en rolig idé som du själv vill få göra verklighet av? Det finns något för alla! Här under har vi samlat information kring de som du kan engagera dig i och hur du ska gå till väga för att bli antagen. Väl mött!

Funktionär

En funktionär är en person som valts på ett sektionsmöte som ska utföra något specifikt uppdrag i sektionen. Det finns många olika funktionärsposter, och det finns möjlighet att skapa nya utifrån vilka intressen som finns. En komplett lista över existerande funktionärer hittas i Praxis. Läs mer...

FARMEN

FARMEN är Flygsektionens arbetsmarknadsenhet. De har kontakt med företag och är sektionens länk till arbetslivet under studietiden. Detta är ett smart drag för din karriär och viktigt för Flygsektionens framtid! Läs mer... 

KFK

KFK är Kongliga Flygsektionens Klubbmästeri. De jobbar i baren och sköter barverksamheten under ledning av Klubbmästarna. Som medlem här jobbar du under KBM och får möjlighet att vara med på massvis med roliga event som bara dessa medlemmar får uppleva!  Läs mer...

Phadder

En phadder arbetar under mottagningen och ser till att nØllan (de nyantagna) får en så bra start på sin utbildning som möjligt. Mottagningen engagerar runt 150 flygare varje år, och är det enskilt största evenemang som anordnas av Flygsektionen. Detta är en stor folkfest och nästan ingen missar detta event!   Läs mer...

QurlingLandslaget

QurlingsLandslaget är dem som tar hand om vår kära sektionslokal TC, under ledning av Lokalansvarig. Dem städar och fixar och köper in det som behövs för att hålla vår lokal hemtrevlig och får i gengäld vara med på tackfester samt får gratis fika under studie dagar! Sjukt värt!  

Hitta på något eget?

Det finns alltid möjlighet att hitta på något som inte har gjort innan! Om du till exempel vill arrangera en fest eller vill kanske skapa en klubb eller till och med göra en gemensam resa utomlands, så är det fullt möjligt bara du vill och kan ta ansvar för att ta det i mål. Hur börjar man? Läs mer...

Hur mår du, egentligen?

Hej, du som hittat hit!

Hur mår du, egentligen? Det är viktigt att fråga sig det ibland och faktiskt lyssna på vad kroppen svarar. Som student är man under enorm press - Från KTH, ofta kring sin ekonomiska situation, kring studieresultat, "Kommer jag ta examen?!", kanske runt kompisar, sitt boende mm.

Alla dessa saker är supervanliga bland oss studenter och det är viktigt att man faktiskt lyssnar på när kroppen säger ifrån. Det är bättre att ta en paus i sina studier än att gå in i väggen och kanske aldrig komma tillbaka.

Men! En sak ska ni veta. Ni är inte ensamma, varken om dessa känslor eller på Flygsektionen. Vi tar hand om och bryr oss om varandra.

Därför vill jag uppmana er att om ni känner er stressade över tentan, ledsna över att förhållandet tagit slut eller bara vill prata av er att ta kontakt med någon.

Här kommer några nyttiga länkar:

Alumni

Vi håller gärna kontakt med äldre medlemmar och håller på att försöka skapa en bättre kontakt.

För dig som alumn anordnar sektionen en alumnipub per år där vi bjuder in alla alumni vi kan komma åt. Just nu har sektionen svårt att nå ut till alumni som inte är Kjölswyn men hoppas kunna bygga något sorts mailregister eller facebookgrupp där vi kan samla alla alumni.

Om du vill komma i kontakt med sektionen, är du välkommen att skicka ett mail till sekr@t.kth.se.

Om du vill gästinstagramma på Flygsektionens Instagram, kontakta info@t.kth.se.

Ärade Kjölswyn!

Snabbaste sättet att komma i kontakt med sektionen igen är att slänga iväg ett meddelande till sekr@t.kth.se eller kulting@t.kth.se. Den posten sköter uppdateringar i kjölswynsregistret och fungerar som alumnikontakt. Kom ihåg att uppdatera oss med din kontaktinformation till registret regelbundet!

För dig som kjölswyn har du möjlighet att komma på nollegasquen varje år, få ett nyhetsblad per år om vad som händer på sektionen och en kjölswynsmiddag.

Om du vill gästinstagramma på Flygsektionens Instagram kontakta info@t.kth.se.