Om sektionen

Vad är Flygsektionen?


Flygsektionen är sektionen för dig som studerar Farkostteknik eller på en av programmets mappade masterutbildningar. Sektionen är en del av THS, Tekniska Högskolans Studentkår. Vi bor tillsammans med Doktorandsektionen i sektionslokalen T-Centralen på Drottnings Kristinas väg 29. Flygsektionen utgör en fantastisk gemenskap och det finns en mängd olika engagemang man kan ta del av inom sektionen. På sektionen finns det förtroendevalda personer som jobbar med allt från att leda sektionen, öka inkluderingen inom sektionen och främja välmåendet hos Flygarna till att arrangera minnesvärda event, skapa kontakter med arbetslivet och mycket mer.

Sektionen utgör också en fysisk mötesplats genom vår sektionslokal där man kan studera, äta lunch, gå på pub, umgås med sina kursare, ta del av spännande evenemang, gå på möten, få råd från äldre studenter och lära känna nya personer. Tillsammans är vi många som vill att tiden på KTH ska bli så rolig som möjligt och att vår sektion ska vara ett sammanhang alla kan känna sig välkomna i.

Vad får sektionens medlemmar ta del av för studentaktiviteter?


Det finns en stor mängd olika evenemang och aktiviteter man ta delta i. På Flyg har vi pub varje fredag i vår sektionslokal men det kan vara pub andra dagar i veckan också. Pubarna har oftast något roligt tema och vår barvkersamhet är en av dem största på campus. På helgerna har vi ibland gasquer, vilket är sittningar där vi äter och sjunger. Sektionen arrangerar även bal vissa år och det brukar vara minst en sillis varje termin. Annars anordnas också spelkvällar, filmkvällar, träffar med företag, mässor, fikastunder och mycket mer. När man engagerar sig inom olika grupper av sektionen innebär det också fler tillställningar för alla som är aktiva. Det kan vara allt från att köra gokart till att gå på AW hos ett företag eller att laga middag tillsammans på TC (T-Centralen)!

Som student överlag finns det gott om event och liknande utanför sektionen också. Genom Tekniska Högskolans Studentkär, THS, kan man hitta många spännande sammanhang/föreningar och det är alltid gott om saker som sker på Campus. Det finns event med andra studentsektioner och även tillställningar som inkluderar en större mängd studenter som t.ex. Quarnevalen och Valborgspubrundan. Sammanfattningsvis finns det något för alla oavsett vad man är intresserad av!

Hur engagerar man sig?


Ett viktigt första steg är att gå med i sektionen. Studerar du Farkostteknik är Flyg din sektion och att bli en medlem innebär att man går med i THS. När man går med i sektionen medföljer också en rad olika fördelar. Man får rösta på våra sektionsmöten, boka T-Centralen, ta sig an poster inom sektionen, stå i SSSB:s bostadskö, få komma in på pubarna och massa annat. Läs mer om hur du går med i THS på deras hemsida.

Mer information om THS

Länk till kårens hemsida

Vad händer sedan? Fyra gånger per år har vi sektionsmöten. Då röstar vi bland annat om motioner och på kandidater till sektionens olika poster. Att kandidera till en post är ett av alla sätt man kan engagera sig. Man kan även söka poster i sektionens olika undergrupper, det vill säga grupper som leds av de förtroendevalda posterna. Det går också utmärkt att engagera sig på andra sätt som inte kräver att man har en post. Alla är välkomna att jobba i baren och många event behöver funktionärer. Man kan dessutom alltid hitta på egna saker att genomföra! Sektionen har en uppsjö med spännande traditioner och det finns därför även många roliga saker att delta i! Allt roligt som är på gång framöver kan du hitta i sektionens eventkalender. Den kan du även prenumerera på så att allt spännande hamnar direkt i din kalender!