En phadder arbetar under mottagningen och ser till att nØllan (de nyantagna) får en så bra start på sin utbildning som möjligt. Mottagningen engagerar runt 150 flygare varje år, och är det enskilt största evenemang som anordnas av Flygsektionen. Detta är en stor folkfest och nästan ingen missar detta event!

För att bli Phadder görs ansökan genom Mottagningsansvarige under våren. Denna process sköts på olika sätt beroende på vem som leder projektet varvid det inte finns något standardiserat. Strukturen på hur phadderskapet byggs upp kan även det variera beroende på år. Och det är alltså de som leder mottagningen (pheuset) att ge ut den information som krävs för att du ska veta vad som gäller. Därför är tipset att surfa in på Flygsektionens olika Facebook grupper eller hemsidor vart du förmodligen kommer hitta det du behöver veta (ifall det närmar sig).

Mottagningen hålls alltid i slutet av Augusti och håller på i 5 veckor. Som Phadder är ditt största jobb att ta hand om nØllan och se till att de har det roligt och känner sig uppskattade. Om du gör ditt jobb BRA kommer dessa människor att vilja vara med i Flygsektionen och vilja vara Phadder nästa år (positiv cirkel).

Vi på Flygsektionen är en stor familj och tar hand om alla som vill bli en del av oss, vi dömmer ingen! Vårt absoluta motto är KÄRLEK och GEMENSKAP och det är precis det vi vill att du som Phadder ska utstråla! Det är ditt stora mål; ha sjukt roligt, var glad och positiv och se till att nØllan har minst lika roligt som du! Som Phadder kommer ni har mycket ansvar men detta betalas med otroligt roliga tider. Man får i princip uppleva mottagningen igen men från den bästa sidan!

Det finns ett par olika typer av Phaddrar som alltid kommer finnas under varje mottagning. Dessa är:

 • Ahn-Phadder med sin kaptensbindel

  Phaddern – är den vanligast formen. Här så tillhör man en nØlle-grupp och är menad att ta hand om de nØllan som tillhör denna grupp. Du jobbar under Ahn-Phaddern.
  Phaddern kännetecknas genom att hen bär på en B-frack samt en phadder tröja.

 • Ahn-Phaddern – är gruppledare över respektive nØlle-grupp och är de med högst beordnad då Pheuset inte är på plats. Det brukar totalt finnas ca 6st (beror på antal grupper). För att få bli utsedd till Ahn-Phadder deltar man i en rekrytering tidigare på året där Pheuset väljer de kandidater som de finner som bra.
  Ahn-Phaddern känneteckas genom sin kaptenbindel som hen bär utanpå sin frack.
 • Ahs-Phaddern – är en Flygare som har varit Phadder i någon form, tre hela år alternativt varit del i ett Pheus ett år. Det innebär att man varit med så mycket att man börjat bli dryg och får därför titeln som ”Ahs”.  Detta är en hederstitel och indikerar att man har mycket erfarenhet kring mottagning. Hen får därför stor frihet att röra sig under mottagningen och ska finnas som stöd där det behövs!
  Ahs-Phaddern känneteckas genom att se dryg och skitgammal ut!

OBS: Vissa år tillkommer andra former och det är vad Pheuset det året säger som gäller.