Som student på KTH kommer du att behöva lägga ner mycket hårt arbete.

”Den enklaste biten med KTH är att bli antagen, den svåraste är att ta sig igenom” sa en Osquarulda. För att upprätthålla god hälsa är det därför viktigt att man alternerar sitt arbete med stunder av roligheter! KTH har ett väldigt stort studentliv som ger möjligheter att engagera sig i och få uppleva många härliga stunder.

Fördelen med att engagera sig i sektionen är att man får tillgång till ett unikt nätverk av människor som är i samma situation som en själv. Många vittnar om att får vänner för livet under studenttiden och det tycker inte vi är någon underdrift!

Man har också möjligheten att lära känna de människor som man kommer att stöta på inom arbetslivet senare, då sektionen inte är uppdelad i årskurser. Det är alltså en bra möjlighet att träffa både människor som snart ska ut och arbeta men också träffa människor som man ska plugga med i fem år.

Sektionen

Först och främst får du som student på KTH möjlighet att gå med i den sektion som tillhör ditt program. Du som blivit antagen på Farkostteknik innebär det Flygsektionen, alltså KTH:s bästa sektion.

Det är främst genom sektionen som KTH:s studentliv byggs upp. Genom den får du möjlighet att lära känna likasinnade människor som studerar samma program och du får också vara med på massvis av så kallade ”Gasquer” (fest) vilka är ofantligt roliga!

Sektionen arrangerar även pubar på fredag varje vecka under terminen där man kan ta en öl och socialisera. Vi arrangerar även större event under olika perioder på året, exempelvis så håller våra klubbmästare i en resa till Åre under vårterminen varje år vilket brukar vara en höjdpunkt.

Ett annat stort event är mottagningen som hålls för våra nyantagna varje år, detta är en stor folkfest på hela KTH och är något ingen missar!

Förutom att medverka kan man även engagera sig i sektionens arrangemang detta kan man göra på många olika sätt och för mer utförlig information gå in på denna sida.

Sektionen är en ideell organisation som styrs av de studenter som du kommer att studera med. Detta innebär att det är du och de människorna runt omkring dig som skapar hur roligt studentlivet blir och hur det kommer att se ut! Du och dina vänner får full frihet att skapa det ni vill och tycker bör göras. Tiden på KTH går fort, och snart så kanske det är du som sitter som ordförande för sektionen och bestämmer i vilken riktning vi ska ta oss – eller kanske som sångledare och bestämmer vad vi ska sjunga!

Gasque!

Tentapubar

Varje år så har man 4 tentaperioder då man skriver sina tentor inom de kurser man har. Dessa veckor brukar innebära att man jobbar väldigt hårt under en kort period och därför passar det bra att den sista lördagen under dessa veckor hålls tentapuben för hela KTH i Nymble – Kårhuset på KTH:s område. Den brukar vara mycket uppskattad och välbesökt av studenter.

Valborg

Valborg är som student den största högtiden under året. Då åker många till Uppsala och sätter sig i ekonomikum-parken eller går på Champagne-galoppen och sedan så avslutar man dagen med att strosa runt på Uppsalas nationer. Här samlas studenter från hela Sverige och är ett fenomen som bör upplevas. Veckan innan Valborg hålls även den stora Valborgspubrundan i Stockholm. Detta är en pubrunda då de flesta studentpubar runt om i Stockholm håller öppet och då finns möjligheten att samla märken från ställen man annars inte skulle besökt. Tips är att ha bra skor på sig eftersom du kommer i princip ha möjlighet att besöka Stockholms alla studentställen – allt från KTH, KI, Handels, SU och mycket mer!

Quarnevalen & Squalp

Vart tredje år hålls norra Europas största publika studentarrangemang – den så kallade Quarnevalen. Denna arrangeras av den ideella föreningen Quarnevalen på KTH och är en kårförening vid Tekiska Högskolans Studentkår. Kulmen av Quarnevalen är ett tåg bestående av ett hundratal humoristiska ekipage som går genom Stockholm. Ekipagen är skapade av oss studenter under en veckas byggande, sågande och målande och avslutas med själva tåget. Detta är en stor folkfest!

Mellan Quarnevalsåren hålls istället det lite mindre arrangemanget Squalp. Vilket är samma sak som Quarnevalen fast med byggs flytande ekipage och eventet är under en dag istället för en vecka. Dessa ekipage sjösätts och ska även vara flytdugliga en kort bit, vilket de inte alltid är…

Redbull Flugtag

Det finns otroligt mycket inom KTH:s studentliv som man kan göra men det finns även andra event som med lite driv kan bli stort i studenternas ögon. Visste du till exempel att Flygsektionen har vunnit RedBull Flugtag?